‘Gemma Tiedink-Koning is met haar GTKracht de stuwende kracht die natuur dichtbij mensen brengt door programma’s, projecten en processen te bouwen op het gebied van klimaatadaptatie, biodiversiteit en natuur-inclusieve gebiedsontwikkeling’

Een programma is als een verzameling rivieren, kanalen, beekjes en sloten die uitkomen in hetzelfde meer. Gemma is de stuwende kracht die ze sneller laat stromen. Dat doet zij door:

 

  • Het grote geheel van stromen en de bijdrage aan het meer te zien en anderen daarop te blijven wijzen
  • Woelige baren te bedaren
  • Mensen en middelen vanuit alle geledingen samen te brengen om dammen te slechten.

Om te zorgen dat een proces van gedragsverandering gaat stromen, moeten inwoners, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties in een vroeg stadium mee gaan doen en denken. Gemma brengt deze stroom op gang met:

 

  • Inventieve ideeën
  • Aanstekelijk enthousiasme
  • Onvermoeibaar doorzettingsvermogen.

Een project is een rivier, kanaal, beek of sloot. Gemma laat meanderende wateren sneller stromen door:

 

  • Te investeren in persoonlijke relaties
  • Creatieve ideeën in te brengen om dammen te slechten
  • Scherp aan de wind te varen.

Over Gemma

Op de tuinderij van mijn ouders leerde ik wat het is om met de natuur te werken. Het klimaat en de bodem, je maakt er gebruik van en de risico’s die het met zich meebrengt, moet je voor een belangrijk deel accepteren. Als Scout leerde ik goed voor de natuur te zorgen.

Met mijn agrarische achtergrond studeerde ik aan HAS Green Academy en Wageningen University & Research op het gebied van plattelandsontwikkeling. De integrale kijk op de ontwikkelingen in het buitengebied zit daardoor in mijn vezels.

Met mijn ambitie om mensen te helpen, ging ik aan de slag als sociaal beheerder bij woonstichtingen. Om verschil te maken in mijn eigen leefomgeving, ging ik de lokale politiek in.

Ik zie de resultaten: vergroening van pleinen, een duurzaamheidsprogramma dat staat en meer directe invloed van inwoners op bijvoorbeeld het wijkplan aardgasvrij. Maar de politieke arena en de publieke rol begonnen te jeuken.

Daarom stelde ik de mij opnieuw de vraag: Waarin wil ik er toe doen?

Ik wil natuur dichterbij mensen brengen, omdat ik ervan overtuigd ben dat dat gelukkiger maakt. Ik wil mensen inspireren en werken met de natuur door de schakel te zijn tussen techniek en gedragsverandering van mensen.

Mensen die met mij in verschillende rollen hebben samengewerkt, bedankten me voor mijn:

Betrokkenheid
Vriendelijkheid
Duidelijkheid
Inlevingsvermogen
Lef

Thema’s

Wat maakt mij gelukkig? Ik wil natuur dichterbij mensen brengen, omdat ik ervan overtuigd ben dat dat gelukkiger maakt. Ik wil mensen inspireren en werken met de natuur door de schakel te zijn tussen techniek en gedragsverandering van mensen.

Een groene leefomgeving voelt goed. En: groen ís goed. Om er voor te zorgen dat ook volgende generaties zich goed blijven voelen, moeten we investeren in ons groen. Door aandacht te hebben voor:

 

  • Klimaatadaptatie: het tegengaan van overlast door droogte, hevige regenval en hittestress
  • Biodiversiteit: het vergroten van de soortenrijkdom
  • Natuur-inclusieve gebiedsontwikkeling: het behoud van het landschap en de vergroening van de openbare ruimte.

Onder geluk versta ik de tevredenheid over het leven als geheel, in de tijd en op alle levensgebieden. Ons geluk is genetisch bepaald, hangt af van onze leefomstandigheden en de dingen die we doen om gelukkiger te worden.

Gezondheid en het hebben van zinvol werk en betekenisvolle relaties zijn omstandigheden die van grote invloed zijn op ons geluk. Contact met de natuur zorgt voor meer geluk en vermindert stress. Het bevordert vitaliteit, creativiteit en stimuleert ontmoetingen tussen mensen.

Onze opgaven voor klimaatadaptatie, biodiversiteit en natuur-inclusieve ontwikkeling kunnen we alleen realiseren als alle stakeholders; inwoners, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties het gedrag veranderen. Daarvoor is maatwerk in communicatie en participatieprocessen nodig. In ieder geval is het belangrijk dat betrokkenen:

 

  • Vroeg in het proces meedenken en meedoen.
  • Ervaren wat het bijdraagt aan hun geluk.
  • Bewust worden hoe dit bijdraagt aan het geluk van hun kinderen en kleinkinderen.

Opdrachtgevers

Gemma is de stuwende kracht die programma’s, projecten en processen bouwt op het gebied van klimaatadaptatie, biodiversiteit en natuur-inclusieve gebiedsontwikkeling voor onder meer gemeenten, provincies, waterschappen, werkregio’s en woningcoöperaties.

Eerder was ze de stuwende kracht voor:

 

Werkregio DPRA De Liemers

Gemeente Duiven

Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Woonstichting Vryleve

Lokaal Alternatief

Groene Metropool Regio Arnhem Nijmegen

Waterschap Rijn & IJssel 

Provincie Gelderland 

Liemerse Ambassade 

Baston Wonen 

Dorpshuizen Kleine Kernen (DKK) Gelderland 

Wooncorporatie De Goede Woning

Pitch

Pitch

Het gaat goed met me! Ik ben op de goede weg, ik voel het. Nu ik mijn huis heb opgeruimd, vakantie heb gevierd met mijn gezin, wat tijd voor mezelf heb genomen en genoeg afstand heb weten te vinden van de lokale politiek, ben ik mijn eigen onderneming gestart....

Gelukvogels

Gelukvogels

Ik ben een geluksvogel! Zo fijn dat ik met GTKracht de stuwende kracht kan zijn om natuur dichtbij mensen te brengen door te bouwen aan programma's, projecten en processen op het gebied van klimaatadaptatie, biodiversiteit en natuur-inclusieve gebiedsontwikkeling....

Een terugblik: persoonlijke ontwikkeling

Een terugblik: persoonlijke ontwikkeling

Voordat ik startte met GTKracht plopten de grote Waarom, Hoe, Wat - vragen weer op. De antwoorden kun je op deze website lezen. Toen ik er mee aan de slag ging, gingen mijn gedachten ook weer terug naar het roerige eerste jaar als wethouder. Lees hieronder de blog die...

Contact

Ik maak graag kennis met jou en jouw organisatie. 

TELEFOON:                        EMAIL:

+31 (0) 6 28 18 44 83         gemma@gtkracht.nl