Ben jij ook evenementen(ervarings)deskundige?

Je kent het wel dat gevoel van de laatste schooldag voor de vakantie. De bel gaat, de deur gaat open en je rent juichend naar buiten de lange hete zomer tegemoet. Met datzelfde gevoel verliet ik donderdag 4 juli het gemeentehuis. Heeerlijk, eindelijk vakantie. En wat doet deze wethouder vrijetijdseconomie en evenementen op de eerste zondag in haar vakantie? Ze bezoekt een festival, inclusief rondleiding.

Dreampop

Festivals; in basis het samenkomen van mensen die iets willen ontdekken en beleven. Het trok mij eigenlijk nooit eerder. In de tijd voor de festivals, die van clubs en discotheken, vond je mij ook maar sporadisch, bezwijkend onder groepsdruk, bij De Olde Beth en Display. Niet dat we niet van een feestje houden, maar terugblikkend op onze pubertijd verzuchten mijn man en ik wel eens: ‘wat heerlijk dat we niet meer naar een discotheek hoeven’. Deze keer bezweken we onder het enthousiasme van onze dochters: ‘Dreampop, daar komen Bizzey, Lil Kleine en Famke Louise!’ De rondleiding achter de schermen, georganiseerd door Lindus, trok ons over de streep. Waarom ook niet? Een van de 10 gelukpijlers zegt niet voor niets: Probeer nieuwe ervaringen, blijf verwonderd, gebruik al je zintuigen en leer elke dag iets bij. Het hielp dat we Guus Meeuwis, Rowwen Heze en Paul Elstak uit de line-up WEL kenden.

Geluk

Ik beleefde een fantastische nieuwe gezinservaring. Ik ontdekte wat er op het gebied van veiligheid allemaal komt kijken bij een evenement als deze. Ik verwonderde me, onze kinderen kunnen vrijwel alle liedjes van Lil Kleine meezingen en weten NIET wie Rowwen Heze is! Samen voor het podium van het optreden van deze Limburgse band, die we ooit bezochten in de Markthal in Didam, pinkte ik zelfs een traantje weg. Het is nu officieel; ‘je wordt ouder mama’. Horen, zien, proeven, voelen, ruiken; ik heb het met volle overgave gedaan en stak ondertussen veel op voor het evenementenbeleid waar we de komende maanden mee aan de slag gaan in gemeente Duiven.

Evenementenbeleid

Ben jij of ken jij een inwoner van gemeente Duiven en (ervarings)deskundige op het gebied van evenementen die ideeën heeft voor en mee wil denken en/of doen met evenementen(beleid)? Meld je via g.tiedink@duiven.nl