Coronavakantie in De Liemers

Deze coronavakantie ruilden we van huis. We heetten onze vrienden en hun dochter welkom in ons geliefde dorp Groessen, in ons prachtige huis de Mazepoel en in onze regio de Liemers voor een gezinsvakantie op de plek waar wij gelukkig zijn. En wij? Wij woonden een paar dagen in hun fantastische huis in het centrum van Haarlem, dichtbij de zee.

Hans en Nel

Een aantal jaren geleden liepen we een berghuttentocht waarvoor we ter voorbereiding een e-book hadden gekocht. In de bergen kwamen we voortdurend Nederlandse gezinnen tegen. Gezinnen, die net als wij het e-book van Hans en Nel hadden gedownload. Wat zou het mooi zijn als we gezinnen, te beginnen met onze vrienden uit de randstad aan het fietsen zouden krijgen door De Liemers. En dat ze dan, als ze elkaar zouden ontmoeten op een bankje langs de rivier, tegen elkaar zouden zeggen: ‘ook aan het fietsen met Gemma en Thierry?’

Vakantievoorpret

De coronavakantievoorpret begon dus met het samenstellen van een e-book voor een gewoon gelukkige gezinsvakantie in De Liemers. Een vakantie zoals wij die zelf graag vieren. Vol met lekkere restaurantjes, een beetje wandelen en fietsen, een beetje zwemmen, statten en een paar verassende activiteiten. Een vakantie met voor ieder wat wils en alternatieven voor wat minder weer. Ik maakte dankbaar gebruik van foto’s op de facebookpagina van De Liemers Helemaal Goed, informatie op visitarnhem.com, bezoek-doesburg.nl en montferland.nl en de routes op rafelroutes.nl en klompenpaden.nl. De adressen voor streekproducten op de kaart van Liemers Trots kregen ook een plekje. Aangevuld met de tips van Gemma, Thierry & kids, van echte Liemerse localo’s.

Het verhaal van De Liemers

Liemerse gemeenten zijn samen met ondernemers in de vrijetijdseconomie en natuur-, en cultuurpartners aan de slag met een concreet marketing-, communicatieplan om te komen tot een tastbaar verhaal waar ondernemers en partners op kunnen aanhaken. Op dit moment halen we vooral ideeën en suggesties op en dan vind ik het heerlijk om ook even zelf creatief bezig te zijn met bijvoorbeeld fietsroutes op GoogleMaps. Zo ervaar ik dat er zo veel te doen is in en vanuit De Liemers dat een week eigenlijk te kort is, maar ook dat we zo divers zijn dat het best lastig is om te komen tot dat herkenbare en tastbare verhaal van de Liemers dat verder gaat dan de thema’s water en funshopping. Zelf kwam ik op ‘Gewoon gelukkig op vakantie in De Liemers’…maar is dat het dan?

Gewoon gelukkig op vakantie in De Liemers

Hoe beleefden onze vrienden hun gezinsvakantie in De Liemers? Ze maakten een fietstochtje en pakten de pond naar Huissen voor een kopje koffie By Willem, hebben heerlijk gegeten in Arnhem, brachten een bezoek aan het Openluchtmuseum, deden ‘ons’ fietstochtje Zevenaar met als afsluiting ijs en bier, maakten een klompenpadwandeling inclusief lunch, bezochten Doesburg, namen een paar duiken in de Loowaard en waren Gewoon Gelukkig in De Liemers.

En wij? Wij waren gewoon gelukkig in Haarlem.