Creatieve start van De Liemerse Ambassade

 ‘Er is niets om over naar huis te schrijven

Dat hoeft ook niet als ik thuis kan blijven

Ken elke achternaam en ieder plein

Wil nergens liever zijn’

Kennen jullie bovenstaande liedtekst? Het lied is volgens onze tienerdochters al oud (zo’n 8 maanden), maar des ondanks zingen we het liedje ‘De Overkant, van Snelle, Suzan & Freek’ tijdens het koken uit volle borst mee.

Bestuur

Ook ongeveer 8 maanden geleden zaten we als bestuur van de Liemerse Ambassade bij elkaar achter een scherm in onze eigen zolderkamer, keuken of woonkamer. We hadden elkaar 1 keer ontmoet bij Van der Valk in Duiven, maar nu moesten we, voorzitter Harry Ankone (Van Hall Larenstein), penningmeester Belinda (gemeente Zevenaar), secretaris Henk Dekker (Lindus), en bestuursleden Rob Raaijman (gemeente Westervoort), Fons Eijkelkamp (Royal Eijerkamp), Erika Diender (Quadraam) en ik namens gemeente Duiven echt aan de bak.

VLAM

Tijdens bijeenkomsten met verschillende inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties in niet-corona tijd werd duidelijk waar we als Liemerse Ambassade voor moesten gaan: Economische vitaliteit en duurzame economische ontwikkeling met een aantrekkelijke balans voor wonen, werken, leven en recreëren is onze ambitie. Ook hoe we dat gaan realiseren was helemaal duidelijk: door het bundelen van krachten van de 4 o’s (4 O’s? Ja, Ondernemers, Overheden, Onderwijsinstellingen en Onze inwoners) en te focussen op de sectoren Vrijetijdseconomie, Logistiek, Agrarisch en Maakindustrie (VLAM). Daarnaast door onze talenten in de Liemers te ontwikkelen, de Liemers te profileren en de bijbehorende middelen te acquireren. Zelfs wat we gaan doen was al behoorlijk duidelijk in flitsende taal; projecten uitvoeren, leer-werklocaties realiseren, netwerken ontwikkelen en platforms en podia creëren.

Creativiteit

Om elkaar beter te leren kennen en wat meer gevoel te krijgen bij waar we met elkaar voor staan, stelde ik voor onze persoonlijke droom voor De Liemers te beschrijven. En toen hoorde ik dat mooie lied dat ondanks dat het over de overkant van de IJssel gaat, toch mijn Liemerse snaar raakte. En na wat schrijven, tekenen en vooral hard zingen, voelde ik het in mijn lijf. Ik ga voor ‘Een Liemers waar je niet weg wilt of snel weer naar terugkeert omdat je er gelukkig bent.’ Precies zoals het mij is vergaan na mijn studie of vergaat als ik op vakantie ben geweest. Nu we elkaar door onze dromen voor de Liemers beter hebben leren kennen, kunnen we onze schouders er onder zetten.

Wat is jouw droom voor De Liemers?