Liemers, Pak je Podium

Waarom zou je als regio dat podium op klimmen en de in de spotlights gaan staan om je verhaal te vertellen?

Ik was als meisje bescheiden, niet te veel op de voorgrond. Ok, ik stond als muzikant van Sint Andries wel eens op een podium van een concert. Maar dat was altijd als onderdeel van een groep. En ik meldde mij aan als president van de jeugdcarnaval van De Deurdreiers. Verscholen achter mijn blaadje presenteerde ik vanuit de ton de kinderpronk. Maar dat was niet mijn eigen verhaal. Ik had er bijna 40 jaar voor nodig om te leren dat het podium pakken en je eigen verhaal vertellen gelukkig maakt.

Geluk

Eigenlijk is op een podium klimmen niet genoeg voor geluk en het hoeft ook helemaal geen groot of hoog podium te zijn voor geluk. De keukenvloer werkt in principe prima. Het gaat er allereerst om dat je laat zien wie je bent, en je niet anders voordoet. Vervolgens is het nodig je emotie te tonen, te huilen als je verdrietig bent en te schreeuwen als je boos bent. Verder is lachen belangrijk, vooral als iets niet helemaal gaat zoals je had verwacht, als je bijvoorbeeld je tekst bent vergeten. En ten slotte is belangrijk voor geluk: dat wist ik eigenlijk al sinds de soundmixshow, voorral dooorrgaaan. Blijf het doen, op dat podium klimmen en ontdek wie je bent en ontwikkel je kracht. Ik doe het en ben gelukkiger dan ooit.

De Liemers

En precies dat geldt ook voor regio de Liemers en haar inwoners. Pak je podium! En welk podium is passender dan het liemers landschap? Liemers, vertel jouw eigen verhaal over verdronken dorpen, romeinse castella, de impact van de betuwelijn en de A15, over de tweede wereldoorlog in de Liemers …….. Huil, lach en blijf het doen om te ontdekken wie je bent en waar je kracht ligt. Zo word je de gelukkigste regio van Nederland!

Liemers laat je zien, horen, voelen, ruiken en proeven! Pak het Liemers Landschap als podium voor verhalen uit jouw verleden, heden en toekomst.